ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 195, 196, 197
 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Инциденти и нещастни случаи в българските планини
Автор Съобщение
vladofffРегистриран на: 26 Апр 2011
Мнения: 2738

Мнение Отговорете с цитат
kaloyanv написа:
Направо си я поръчах в хартиен вид...

Накратко, човекът поддържа теорията за бандитския характер на всяка една държава, не само нашата. На мен пък ми харесва заради характерния стил, в който е написана. А ти я препоръчах, защото от предишните ти писания съм склонен да смятам, че и на теб ти допада подобен начин на изразяване.
Пет Ное 25, 2022 1:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 2733
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Разбрахте ли, че обещаните медицински хеликоптери са отлетели, без да кацнат в България? Тати ще ни купи хеликоптер, ама друг път...
Вто Ное 29, 2022 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 2889
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
Източник: https://https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02oYjKtCEkXw174ASnd9...

Цитат:
Georgi Gvozdeykov

Петък, 25 ноември 2022 г. в 11:48 ч.

Предвид информацията от последните дни, касаеща новината за прекратяване на процедурата по обществената поръчка от Министерство на здравеопазването, за покупка на шест броя нови хеликоптери за спешна медицинска помощ по въздух, бих искал да внеса яснота, както и да разсея създаващото се напрежение около това, че проектът HEMS в България е застрашен от провал.

🟢 Докато съм изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД – дружество, създадено да бъде лицензирано съгласно Регламент 965/2012 и Закона за гражданското въздухоплаване, като Авиационен оператор за полети по HEMS със SPA.HEMS одобрение и съответното свидетелство за авиационен оператор (САО), няма да допусна каквито и да било действия в посока проектът за спешна медицинска помощ с хеликоптер да бъде застрашен или да не се случи. Екипът на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД работи всеки ден и почти денонощно за реализацията на проекта в най-кратки срокове.

🟢 Обществената поръчка, обявена от „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД за доставка на един брой хеликоптер на сух лизинг и съпътстващите услуги, необходими за получаване на САО е в действие. Спазваме стриктно всички процедури и срокове, произтичащи от Закона за обществените поръчки.

🟢 Отговаряме на всички зададени въпроси към нас, които са относими към техническите изисквания и спецификата на процеса. Наясно сме, че точно тази доставка на първия хеликоптер е строго специфична и сложна за изпълнение предвид заложените критерии и строгите изисквания за провеждане на полети за спешна медицинска помощ по въздух.

🟢 Бих искал да успокоя обществото в България и категорично да заявя пред всички вас, че аз и екипът работим без прекъсване и ще осигурим в най-кратки срокове при стриктно спазване на ЗОП и всички европейски изисквания първия хеликоптер, необходим за лицензирането на авиационния оператор и всички процеси и дейности за HEMS.

❗Относно обществената поръчка за доставката на шест нови хеликоптера за целите на спешна медицинска помощ, финансирани от Плана за възстановяване и устойчивост и програма Региони в растеж, ситуацията е следната:

🔴 Действително процедурата е прекратена съгласно разпоредбите на ЗОП и няма умисъл към действия за целенасочено стопиране на проекта HEMS.

🔴 В обществената поръчка е участвал само един доставчик, който не е спазил критерий за оценка, като е дал по-висока цена от прогнозната стойност в поръчката, което е една от причините за дисквалифициране на участника. Няма нищо драматично!

🔴 Причината да участва само един участник в процедурата е непрецизирането в подготовката на техническите спецификации и част от комплексните условия в поръчката, което не привлече или по-скоро отблъсна други потенциални участници.

🔴 Предвид създадената ситуация следва процедурата по обявяване на тази обществена поръчка да бъде стартирана отново, след като се прецизират професионално проблемните компоненти и се вземат под внимание възраженията и забележките на потенциалните други участници в ОП.

🔴 Ние като екип от професионалисти изразяваме готовността си да съдействаме на високо експертно ниво по най-бързия възможен начин в процеса по подготовката на техническите спецификации относими към авиационната част, ако бъдем поканени.

✔️ В заключение – проектът HEMS трябва да се случи и да бъде изпълнен професионално и правно безупречно, за да служи за еталон, което изисква високо отговорно поведение и технологично време за участващите страни. Нека следваме силата на правото добросъвестно и резултатите няма да закъснеят.


____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!


Последната промяна е направена от stefan_iliev38 на Сря Ное 30, 2022 11:21 am; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Ное 29, 2022 7:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 2733
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Стефане, благодаря ти, че цитираш целия текст (добра практика застъпваш, защото линкът не се отваря). Само че аз нещо не разбирам "светофара", та ще те помоля да ми го изясниш.

Господинът е "изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД – дружество, създадено да бъде Авиационен оператор за полети по HEMS със SPA". Така ли?

"Обществената поръчка, обявена от „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД за доставка на един брой хеликоптер на сух лизинг и съпътстващите услуги, необходими за получаване на САО, е в действие." Така ли?

"Действително процедурата е прекратена съгласно разпоредбите на ЗОП", така ли?

Причината е, че "в поръчката е участвал само един доставчик, който не е спазил критерий за оценка", така ли? А причината да участва само един участник е "непрецизирането в подготовката на техническите спецификации". Ама обществената поръчка беше обявена от „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД, така ли беше? А сега обществената поръчка следва да бъде рестартирана и "„България Хели Мед Сървиз“ ЕАД" като "екип от професионалисти изразява готовността си да съдейства на високо експертно ниво по най-бързия възможен начин".

Е, що така, бе Стефане? Shocked
Вто Ное 29, 2022 9:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan_iliev38Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 2889
Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
Сотиров, мерси, че ми обърна внимание, че връзката не се отваря, моя е грешката (съкратил съм дългата връзка), коригирах я.

Относно медицинските хеликоптери – едва ли някой здравомислещ човек си е правил илюзии, че ще бъдат закупени скоро.
Наближават местните избори за кметове и „има по-важни приоритети за държавата“ от спасяването на човешки животи... Confused____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Сря Ное 30, 2022 11:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 2733
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Така е, но шефът на „България Хели Мед Сървиз“ е доста агресивен в изявлението си. А аз забелязвам голяма дупка в логиката му: хем той не си е свършил работата с поръчката, та сега я отменят, хем пак той иска да ръководи новата поръчка. Експерт и професионалист божем...
Сря Ное 30, 2022 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nickkalРегистриран на: 15 Фев 2012
Мнения: 162

Мнение Отговорете с цитат
Без да адвокатствам. Мисля, че става дума за две различни обществени поръчки. Една за лизинг и друга за закупуване. Факт е обаче, че прокламиращите се за 'различни' назначиха бая хора в разрез с правилата...добри/лоши ..не знам
Сря Ное 30, 2022 12:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 2733
Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Двете дейности са свързани с една и съща фирвма, въпросната. Защото за да получи лиценз, трябва да има хеликоптер. А поръчката за хеликоптер е изготвена от нея.
Сря Ное 30, 2022 12:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vedrinРегистриран на: 25 Авг 2010
Мнения: 5311
Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Както nickkal е споменал по-горе, иде реч за две различни процедури. Прекратената обществена поръчка е била изготвена и обявена от Министерството на здравеопазването когато министър е била Асена Сербезова (ПП). Другата поръчка, за т.нар. "сух лизинг", е била обявена на 14 октомври 2022 г. от БЪЛГАРИЯ ХЕЛИ МЕД СЪРВИЗ ЕАД и е била изменена на 18 ноември 2022 г. под ръководството на Георги Гвоздейков (ПП). Принципал на тази държавна фирма е министъра на транспорта и съобщенията (през последните месеци Христо Алексиев).

Без да съм запознат в детайли с взаимоотношенията между хората, които са работили по двете поръчки, мисля че е възможно да са възникнали някои "търкания" между тях. Съществуват известни основания да предположим, че екипът на БЪЛГАРИЯ ХЕЛИ МЕД СЪРВИЗ ЕАД вероятно е по-добре подготвен в областта на средствата за въздухоплаване в сравнение с някои чиновници в МЗ...

_________________
"Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar."
-- Antonio Machado
Сря Ное 30, 2022 1:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 195, 196, 197
Страница 197 от 197

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov