ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Упътване за създаване профил и качване снимки в Гугъл Снимки

 
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Проблеми и препоръки Предишната тема
Следващата тема
Упътване за създаване профил и качване снимки в Гугъл Снимки
Автор Съобщение
stefan_iliev38Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 1862
Местожителство: София, кв. „Овча купел"

Мнение Упътване за създаване профил и качване снимки в Гугъл Снимки Отговорете с цитат
Упътване за създаване на профил в Гугъл и качване на снимки в Гугъл Снимки

Споделянето на снимки чрез Гугъл Снимки става лесно, бързо и без загуба на резолюция и качество.

В Гугъл Снимки се споделя оригиналната снимка, а не нейно копие, което е с намалена резолюция и намалено качество.

Освен това в Гугъл Снимки се запазват данните за снимката - час и дата на заснемане, експозиция, автор, фотоапарат и други данни.

Ако някой се опасява, че ако си създаде профил в Гугъл и Гугъл ще го следи през профила - спокойно, Гугъл ни следи така или иначе, независимо дали имаме или нямаме профил.

Могат да се създадат няколко профила. Един от тях например може да бъде само за качване на снимки и документи в планинарския форум „Планина“-епсилон.

Освен снимки, в профила в Гугъл могат да се качват още и документи, файлове, музика, филми... Най-лесно това става с приложението Гугъл Диск.


Забележка:

Пълната функционалност на Гугъл профила може да се ползва, ако той се отвори чрез интернет браузъра Гугъл Хром (Google Chromе).

На други браузъри (като Mozilla Firefox) някои от функциите не работят, понякога качването на снимки е затруднено или дори невъзможно.1. Създаване на профил в Гугъл. Влизане в профила, настройки и управление на профила.

(Ако вече имате профил в Гугъл, може да прескочите първите стъпки и да преминете към точка 2. - качване на снимки в Гугъл Снимки.)

1.1. В интернет браузъра Google Chrome се избира интернет адреса www.google.bg. Появява се стандартният екран на Гугъл Търсене:1.2. Кликва се с левия бутон на мишката върху бутона „Вход“ в горния десен ъгъл, тоест избира се бутонът „Вход“:1.3. Избира се бутонът „Създайте профил“. Появява се падащо меню, от което падащо меню се избира бутон „За себе си“:1.4. Появява се прозорец „Създаване на профил в Google“, в който прозорец се попълват:

„Име“ и „Фамилия“ - може да съвпадат, а може и да не съвпадат с истинските. Аз предпочитам имената да са изписани на латиница, а не на кирилица.

„Потребителско име“ - добре е то да е лесно запомнящо се. Ако се правят няколко профила - добре е да има някаква система, по която да се наименуват потребителските имена, примерно „snimki-a“, „snimki-b“, „snimki-c“,.........., „snimki-z“, „snimki-za“, „snimki-zb“,..........., „snimki-zz“, „snimki-zza“, „snimki-zzb“...

Забележка: При създаване на Гугъл профил - автоматично се създава и имейл-адрес към профила в пощата Gmail, който не е задължително да се използва. Затова в края на полето за попълване на „Потребителско име“ има изписано „@gmail.com“ - това ще бъде окончанието на имейл-адреса в пощата Gmail, който ще се създаде автоматично от потребителското име, затова не бива да се притесняваме от тези символи „@gmail.com“, те не оказват влияние върху избраното потребителско име.

„Парола“ - възможно е тя да бъде съставена само от цифри, което е голямо улеснение. Възможно е след това да бъде променена.

„Потвърждаване“ - в това поле се изписва паролата отново - трябва да се внимава двете пароли да съвпаднат, иначе дава съобщение за грешка.

Накрая натискаме бутона „Напред“:Забележка: Ако има някакъв проблем (например ако потребителското име е вече заето) - ще излезе съобщение за грешка и проблемът ще бъде показан и изписан с червено - там трябва да се промени въведеното, така че проблемът да се оправи, след което отново натискаме бутона „Напред“.

1.5. Появява се прозорец „Добре дошли в Гугъл“, в който се въвеждат:

„Телефонен номер (по избор)“ - не е задължително. По-късно след създаването на профила може да се добави телефон (или да се промени).

„Имейл адрес за възстановяване (по избор)“ - много важно! Ако Гугъл-профилът се заключи и стане недостъпен поради някаква причина (а това се случва понякога) - това е имейл адресът, който ще се използва, за да се възстанови достъпа до Гугъл-профила. Затова е силно препоръчително да се попълни такъв имейл за възстановяване, по възможност такъв, който се ползва редовно и достъпът до него е лесен.

„Дата на раждане“ - „Ден“ - „Месец“ и „Година“ - може да е истинската дата, може и да не е. След създаване на профила може да се промени.

Внимание! Трябва датата да е такава, че лицето да е пълнолетно, така че да може да създаде профил. Ако датата е подбрана такава, че годините са малко - появява се съобщение, че съгласно правилата на Гугъл не е възможно да съществува такъв профил на непълнолетно лице!

„Пол“ - попълва се полът, като по-късно, след създаване на Гугъл профила, полът може да се промени пожелание (става лесно Smile ).

Накрая се натиска бутонът „Напред“:1.6. Отваря се прозорец „Поверителност и условия“.

Поставят се отметки най-отдолу в квадратчето на

„Приемам общите условия на Гугъл“

и отметка в квадратчето на

„Приемам информацията ми да се обработва, както е описано по-горе и по-подробно посочено в Декларацията за поверителност“:

1.7. Появява се подпрозорец „Нека потвърдим...“, в който се натиска бутонът „Потвърждаване“:1.8. Готово - профилът в Гугъл е създаден. Появява се стандартният начален екран - познатата ни начална страница на Гугъл Търсене:1.9. Горе вдясно има кръгъл бутон (обикновено с първата буква от името на профила), чрез който се осъществява контрол върху профила/профилите.

Като се постави курсора на мишката върху кръглия бутон (без да се натиска) - появява се името на профила и имейл адресът в пощата Gmail:1.10. Натиска се кръглият бутон и се появява подпрозорец с другите профили в Гугъл, в които е влизано преди това (ако има други профили):Забележка: От този подпрозорец може да се влезе в друг Гугъл профил - като се натисне с мишката профилът и след това се въведе паролата.

1.11. Избираме с левия бутон на мишката бутона „Вашият профил в Google“:1.12. Появява се страницата на профила „Добре дошъл, Stefan Iliev“ с информация за профила и инструменти за управление на профила:1.13. В горния ляв край има менюта за управление и настройки на профила:1.14. Ако изберем меню „Лични данни“ - появяват се нашите личните данни - профилна снимка, име, рожден ден, пол, парола, имейл за връзка, телефон.

Можем да въведем липсващи данни, да изтрием съществуващи (някои от данните не можем да изтрием), или да променим съществуващите данни.

Накрая можем да зададем кои данни да бъдат публични и да се виждат от всички и кои данни да се виждат само от нас.1.15. Останалите менюта - не съм ги разучавал и не мисля, че са от голямо значение, ако искаш да използваш профила само за просто споделяне на снимки и файлове.

1.16. Излизането от Гугъл профила става по следния начин:

Избира се кръглият бутон на профила горе вдясно:1.17. Появява се подпрозорецът с гугъл профилите:1.18. Отива се най-долу в подпрозореца и се натиска бутон „Изход“:1.19. Появява се началната страница на Гугъл Търсене, като горе вдясно вече има бутон „Вход“:1.20. Влизането в профила става с натискане на този бутон „Вход“, намиращ се горе вдясно:1.21. Появява се прозорец, в който има списък на гугъл профилите, в които сме влизали:1.22. Ако желаният от нас профил, в който искаме да влезем, го има в списъка с профилите - избираме го с левия бутон на мишката и преминаваме на точка 1.25:1.23. Ако желаният от нас профил, в който искаме да влезем, го няма в списъка с профилите - избираме долу „Използване на друг профил“:1.24. Появява се подпрозорец, в който трябва да въведем името на гугъл профила, в който желаем да влезем, тоест потребителското име.

След въвеждане на потребителското име - потвърждаваме с натискане на бутона „Напред“:1.25. Появява се подпрозорец, в който трябва да се въведе паролата. Ако интернет браузърът е запомнил преди това паролата - тя е автоматично въведена.

След въвеждането на паролата - потвърждаваме с натискането на бутона „Напред“:1.26. Появява се началната страница на Гугъл Търсене.

Горе вдясно вместо бутон „Вход“ се намира кръглият бутон на профила, което означава, че сме влезли успешно в профила.1.27. Горе вдясно има бутон (непосредствено до кръглия бутон на профила от лявата му страна), който представлява 9 малки квадратчета, подредени в 3 реда по 3 броя. Това е бутонът с приложенията на Гугъл:1.28. При натискане на този бутон с приложенията с левия бутон на мишката се отваря подпрозорецът с приложенията:При натискане на желаното приложение, то се отваря на основната страница в браузъра, или се отваря в нов раздел на браузъра.

Приложенията могат да се преподредят по желание - това става с влачене и пускане с мишката (докато е натиснат левият бутон на мишката).

1.29. Могат да се инсталират и други приложения - като се натисне бутонът „Още от Гугъл“, намиращ се най-отдолу в подпрозореца с приложенията (трябва да се превърти/скролира с мишката до долу в списъка с приложенията):В това упътване ще разгледаме по-подробно приложението Гугъл Снимки - в следващата точка 2.


____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват![/b]
Сря Юни 17, 2020 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПетърРегистриран на: 20 Авг 2012
Мнения: 381
Местожителство: София

Мнение Упътване ... Отговорете с цитат
Добре, много подробно!
stefan_iliev написа:
На други браузъри (като Mozilla Firefox) някои от функциите не работят, понякога качването на снимки е затруднено или дори невъзможно.

Вярно, в такъв случай снимките се качват първо в Google Drive/Диск/ е от там в Google Photos/Снимки/.
Сря Юни 17, 2020 8:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ПланинецРегистриран на: 25 Сеп 2013
Мнения: 343
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
А кога да очакваме точка 2 ?
Smile

_________________
Добрата преценка се дължи на опита, а той - на лошата преценка.
Нед Авг 09, 2020 9:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stefan_iliev38Регистриран на: 25 Сеп 2009
Мнения: 1862
Местожителство: София, кв. „Овча купел"

Мнение Отговорете с цитат
Планинец написа:
А кога да очакваме точка 2 ?
Smile

Признавам си, виновен съм. Sad

Точка 2 беше готова, но Гугъл промени леко външния вид на Гугъл Снимки, та още се чудя дали да публикувам упътванията със стария външен вид. Отделно от 2 седмици обикалям из България и не мога да се добера до компютъра си. Точка 1 и точка 2 не са толкова важни, по-важни са точка 3 и 4. Smile

____________________
Rish Horror delenda est!
Освен това смятам, че Ужасът на Риш трябва да бъде отстранен!
____________________________________________________________
Закон на Мърфи: Приятелите идват и си отиват. Враговете се натрупват!
Съб Авг 15, 2020 3:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПланинецРегистриран на: 25 Сеп 2013
Мнения: 343
Местожителство: Пловдив

Мнение Отговорете с цитат
Описанията ти са страхотни. Лично аз ще чакам с интерес.

_________________
Добрата преценка се дължи на опита, а той - на лошата преценка.
Съб Авг 15, 2020 11:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СотировРегистриран на: 28 Юли 2008
Мнения: 1783
Местожителство: София

Мнение Искрено възхищение! Отговорете с цитат
Драги Стефане, наистина съм зашеметен от твоето усърдие в представянето на Гугъловите снимки, но нима смяташ, че това е по силите на средностатистическия планинец като мен? Толкова "екрана" напътствия? Още първия път, когато обсъждахме качването на смимки с теб и с Ведрин, писах, че всички тия "формули", които трябва да вписваме, са просто абсурдни. Човеци като мен искат да имат достъпен склад, в който, като си видят снимката, дето са я качили, да копират нейния адрес и да го вмъкнат в мнението си. Съжалявам, но не на разбирам цялата перверзия, която е обладала Гугъла, та толкова да усложни поместването на снимки! Когато преди време се завърза разговор, видях, че и Туриста не може да преодолее бариерата. Ами една програма като не е "френдли", значи е нефелна!
Нед Авг 16, 2020 12:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Проблеми и препоръки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
 

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

 Вземи рекламен банер   


 

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Flowers Online.Translation by: Boby Dimitrov